Петър Ганев: Близък до Левски човек отпусна заема

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев обяви, че близък до клуба човек е отпуснал краткосрочния заем, благодарение на който футболистите получиха по една заплата.

Сумата бе 199 999 лв. и бе върната предсрочно в края на миналата седмица. Според него ситуацията в клуба е по-добра в сравнение с тази преди месец. Ганев говори и за ситуацията с ТВ правата.

"Състоянието на Левски е по-добро, отколкото преди месец. Приходите ни са от собствена дейност - продажба на карти (над 3 200 до момента), продажба на артикули. Продължават да се водят разговори за нов спонсор, но все още няма нищо конкретно", обясни Ганев пред bTV. "

Според него, най-належащата дупка е около 4 милиона лева за заплати. Някои от заемите са погасени, а други са отложени за 2023 г.

"Щеше да бъде изпусната съблекалнята, ако не беше платена по една заплата на футболистите. Човек, фирма с едноличен собственик успя да подпомогне. Поел съм личен ангажимент да не казвам името", добави Ганев. "Това е човек, много близък до клуба, с когото съм водил много разговори. Степан Хиндлиян също е водил много разговори с него. Парите от депутата Делян Пеевски, които бяха 500 000 лева, отидоха за данъците, за вноската за НАП", каза още Ганев.

Той говори и за проблема с телевизионните права. "Това е непрозрачно подписан договор, без да се водят реално преговори. Правата се държат от Футболния съюз. През следващата месеци Левски ще си търси правата. Не е проведен конкурс, никой не е питал клубовете. Ходът е да не подпишем договора. Ние не искаме да взимаме повече от Славия, например. Ако не подпишем, може да ни изхвърлят от лигата. Разпределението на парите обаче не е уважително. Ощетени сме с два или три пъти, дори при солидарно разпределение. Тайна са конкретните числа, но хората знаят откъде идва интересът към българския футбол", коментира Ганев. /БГНЕС