Петър Колев е част от екипа на БГНЕС

От днес Петър Колев е част от ръководството на Агенция БГНЕС.

Колев е известен активист за защита на правата на човека

Колев е завършил право в Софийския университет "Свети Климент Охридски". Колев е известен активист за защита на правата на човека. В продължение на дълги години ръководи Гражданския демократичен съюз в РС Македония. Преди да заеме поста си в БГНЕС Петър Колев мина успешно обучение за медийно мениджърство в ЕС.

"Авторитетът, свободата и професионализма в БГНЕС са истинско предизвикателство и чест да бъда част от Агенция БГНЕС. С подкрепата на екипа, с който се познавам от години, съм убеден, че ще допринесе за успешното реализиране на нови проекти", каза Петър Колев пред колегите от агенцията. Екипът на БГНЕС пожелава успех и пълна подкрепа за проектите на Колев.


Информационна агенция БГНЕС стартира през 2001 година. БГНЕС обединява три агенции - новинарска, фото и видео. В новинарската има над 5 млн. новини. Фотоагенцията на БГНЕС е най-голямата в страната. В средата на 2022 г. тя притежаваше вече над 10 млн. снимки. БГНЕС притежава и едниствената национална видеоагенция с над 150 000 видео обекта. Седалището на агенцията е в София. В централата се помещават основните редакции на агенцията: вътрешна, международна, балканска, културна, бизнес, икономика и спортна. Агенцията е в непрекъснат, денонощен режим на работа и ежедневно се публикуват не по-малко от 500 новини, над 2000 снимки и десетки видеообекта.

Собственици на Агенция БГНЕС от създаването до днес са семейство Нешкови. Достъпът до информационните продукти на БГНЕС е платен. Агенция БГНЕС има собствен новинарски портал на адрес: www.bgnes.bg /БГНЕС