Перишич официално стана играч на Байерн

Крилото на Интер Иван Перишич ще играе под наем в Байерн до края на сезона.

Крилото на Интер Иван Перишич официално премина в тима на Байерн Мюнхен, където ще играе под наем през следващия сезон. Хърватският национал вчера премина медицински прегледи на базата на баварците, след което договори личните си условия, като според медиите той ще получава по 4.5 милиона евро на годината. От Байерн ще платят на Интер 5 милиона евро за продължителността на наема, а след това ще имат възможност да вземат 30-годишния футболист срещу 20 милиона.

"Иван ще ни помогне веднага с дългогодишния си международен опит. Той е технически надарен и поливалентен в атака", коментира спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич. Първоначалната цел на шампионите на Германия за ново попълнение на крилото бе играчът на Манчестър Сити Лирой Сане, но евентуален негов трансфер на "Алианц Арена" окончателно пропадна, след като той получи контузия в първия мач на "гражданите" от новия сезон.

"Много съм щастлив, че се завръщам в Германия. Байерн е един от най-големите клубове в Европа. Не искаме да спечелим само титлата и Купата, искаме да атакуваме и Шампионската лига", сподели Перишич, който вече е играл под ръководството на треньора на Байерн Ников Ковач, докато той бе начело на Хърватия в периода 2013-2015. /БГНЕС