Перфектен Арсенал даде сериозна заявка за полуфинал в Лига Европа

Арсенал победи с 2:0 Наполи на своя „Емирейтс” в най-дългоочаквания първи сблъсък от четвъртфиналната фаза на Лига Европа. „Артилеристите” надиграха своя силен съперник и постигнаха много комфортен аванс преди реванша в Неапол след седмица.

Аарън Рамзи откри резултата в 15-та минута, след като завърши красива комбинация в наказателното поле между Лаказет и Мейтланд-Найлс. 10 минути по-късно Лукас Торейра отне топката на Фабиан Руис, залъга го и стреля слабо по земя. Ударът му обаче се отклони в крака на Калиду Кулибали и не остави шансове на Алекс Мерет на вратата. До края нови попадения не паднаха и футболистите на Унай Емери се поздравиха със заслужен успех.

Другият английски представител в турнира – Челси, също спечели своята среща. „Сините” излъгаха с 1:0 Славия Прага при гостуването си в чешката столица.

Футболистите на Маурицио Сари не бяха никак убедителни, но с попадение на Маркос Алонсо в 86-та минута могат да погледнат по-спокойно към следващата фаза на турнира.

В най-резултатния двубой от вечерта Бенфика срази гостуващия Айнтрахт Франкфурт с 4:2. В герой за домакините се превърна 19-годишният нападател Жоао Феликс, който избухна с хеттрик срещу германския тим. Първо той реализира от дузпа в 21-та минута, за направата на която Еван Н’Дика от Айнтрахт беше изгонен. После Феликс вкара в 43-та за 2:1 и в 54-та минути за 4:1. Преди това Лука Йович (40-та мин.) беше изравнил, а бранителят Рубен Диас (50-та) бе покачил на 3:1. Резервата Гонасло Пасиенсия отбеляза второто попадения за германския отбор, което ще покачи шансовете на тима за реванша.

В иберийското дерби Валенсия взе огромно предимство спрямо Виляреал, след като спечели срещу „жълтата подводница” с 3:1 като гост. В 6-та минута Дани Парехо изпусна дузпа, но Гонсало Гедеш се оказа на точното място за да довкара за „прилепите”. До края на полувремето Санти Касорла изравни след точно изпълнен 11-метров наказателен удар. Валенсия нанесе своя удар в самия край на мача. Два гола в рамките на една минута – на Даниел Вас и още един на Гедеш, позволиха на гостите да се оттеглят с твърде добра преднина преди ответния мач на „Местая”. /БГНЕС