Пенев: Съдиите не са най-виновни, поръчката идва от Бояна

Наставникът на ЦСКА Любослав Пенев е уверен в победата на неговия тим над Ботев Пловдив утре.

"Съдиите не са най-виновните, най-виновни и най-отговорни са поръчителите. Поръчката идва от едни офиси в Бояна до Околовръстното шосе", обяви наставникът на ЦСКА Любослав Пенев преди реванша с Ботев Пловдив от полуфиналите за Купата на България, предаде репортер на БГНЕС. Коментарът на Пенев е във връзка с недоволството на "червените" от съдийските отсъждания в Първа лига и Купата на България от началото на пролетния полусезон.

Не пресконференция си преди двубоя с Ботев, който ще се играе утре от 19:00 часа на стадион "Българска армия", Пенев отново не подмина темата за съдиите. "Съдиите не са най-виновните, най-виновни и най-отговорни са поръчителите. Поръчката идва от едни офиси в Бояна до Околовръстното шосе (б.ред. В Бояна се намират офисите на БФС). Не съдиите са най-виновни. Аз очаквах да е друг човек, този, който свири последните два мача за Купата - четвъртфинала и първия полуфинал. Точно и определено знае какво да прави. В първия мач картон за Бикел във втория го изгони. Не че не беше прав, можеше и по-рано да го изгони при едно друго нарушение в центъра, спря топката с ръце. Той си знае, има си време, има си и цел. Не искам да ми помагат, но не искам и моят отбор да бъде ощетен. А това се случва във всеки един мач. Анализираме поведението на отборите, в едни мачове са кротки като агънца, в други ритат като катъри. Съдията не взима никакво участие, не пази футболистите. Това ми прави впечатление и го казвам", каза треньорът на "армейците".

ЦСКА изостава с 2:3 след първия мач в Пловдив и утре ще трябва да обърне резултата, ако иска да се класира за финала на Купата на България. "В първенството изоставаме след последния мач. Всички мачове за нас са най-важни. Имайки предвид, че е една от целите ни е и Купата, там пътят е по-кратък. Искаме да победим утре, подготвяме се, искаме да играем финал и да го спечелим. Пътят е по-кратък, остават два мача до целта. В първенството в никакъв случай не се предаваме, остават шест мача, което са 18 точки, така че всичко е възможно", коментира Пенев.

Наставникът на "червените" сподели, че е уверен в успешния изход от двубоя с Ботев. "Тиаго е в групата, ще видим кои ще започнат. На разположение са почти всички футболисти. В никакъв случай няма да се отрази това, че играем през 3-4 дена. Убеден съм, че момчетата ще направят един много добър и много силен мач. Искаме, подготвяме се и желаем да победим, и ще победим. Изоставаме с един гол, но това в никакъв случай не ме притеснява. Важното е да играем по начина, по който искаме и можем". /БГНЕС