Пенев: Готови сме за битка и всякакъв вид провокация

Наставникът на ЦСКА призова играчите си да проявят интелект и самообладание в утрешното дерби с Лудогорец.

"Готови сме за битка и изобщо за всякакъв вид провокация, откъдето и да било. Играчите трябва да бъдат умни, да ги интересува само и единствено играта на нашия отбор", коментира наставникът на ЦСКА Любослав Пенев преди дербито с Лудогорец от четвъртфиналите за Купата на България утре, предаде репортер на БГНЕС.

"Червените" гостуват в Разград утре от 18:30 часа в най-интересния двубой от тази фаза на надпреварата, а няколко дни по-късно двата тима отново ще се изправят един срещу друг в Разград в среща от плейофната фаза на Първа лига. Днес и вчера тренирахме дузпи. Лясков е добре, тренира с нас, Жеферсон наваксва това, което е пропуснал, Плюс това имаме и други опции, както за тази позиция, така и за другите. Ние ще играем футбол и ще искаме да победим чрез футбол. Целта е винаги да побеждаваме, няма да се връщаме назад защо не сме победили в даден мач. Готови сме за битка и изобщо за всякакъв вид провокация, откъдето и да било. Всеки един мач е голям мач. И двата предстоящи мача са важни, но не само те, всички мачове са важни. Имат силни страни, но аз не обичам да ги споделям пред вас. Това са жокери, които мога да дам на колегата. Знаем какво ни предстои, познаваме качеството на футболисти, стила на игра. Имат нов треньор, имат промени, виждат се. Ние се концентрираме изцяло върху това, което трябва да направим. Най-важното е ние какво ще направим и как ще го направим, за да постигнем желаната цел", каза Пенев на днешната си пресконференция.

"Играчите трябва да бъдат умни, да ги интересува само и единствено играта на нашия отбор, без никакви провокации. Интелект и самообладание по време на двубоя. Това е говорено, работено, симулирано даже на тренировки. Не може да има оправдание на такова на ниво, че съдията или противника", допълни той.

Треньорът на "армейците" коментира и назначението на Николай Йорданов за главен съдия на двубоя. "Интересно назначение, той ни свири един мач на нас, мисля, че премина нормално, но съм гледал други двубои на ЦСКА в Разград и в много от тях ЦСКА не е завършвал в пълен състав", сподели Пенев. /БГНЕС