Пеликанс и Хоукс са последните два участника в плейофите на НБА

Отборите на Ню Орлийнс Пеликанс и Атланта Хоукс заеха последните две места в плейофите на НБА през този сезон, след като постигнаха победи съответно над Лос Анджелис Клипърс и Кливланд Кавалиърс. През този сезон отборите, завършили от седмо до десето място в редовния сезон, участваха в плей-ин турнир, за да определят по два участника в плейофите във всяка конференция.

На Запад в мач с много обрати Пеликанс надвиха Клипърс със 105:101. В Лос Анджелис гостите поведоха с 16 точки през втората част, но домакините намериха сили за обрат и в началото на последната четвъртина вече водеха с 13 точки. Това обаче не бе краят, като късният щурм на баскетболистите на Пеликанс им донесе успех и им осигури сблъсък с Финикс Сънс с първия кръг на плейофите. Брандън Инграм бе над всички за Ню Орлийнс с 30 точки, 6 борби и 6 асистенции, Си Джей МакКълъм добави 19 точки, а Лари Нанс и Трей Мърфи се включиха с по 14 от пейката. За Клипърс, които бяха без големите си звезди Кауай Ленард и Пол Джордж, най-резултатни бяха Маркъс Морис и Реджи Джаксън с 27 точки.

В източната конференция Хоукс победиха Кавалиърс със 107:101 като гости. Тук също имаше обрат, като домакините поведоха в самото начало и преднината им стигна 14 точки във втората част, но постепенно Трей Йънг успя да изведе Хоукс до обрат. Йънг реализира 38 точки и 9 асистенции, а Богдан Богданович вкара 19 от пейката. За Кливланд Лаури Марканен завърши с 26 точки и 8 борби, а Дариъс Гарланд се отчете с 21 точки и 9 асистенции. Кевин Лов обаче изкара едва 10 минути на корта, в които вкара само 3 точки.

По този начин Атланта ще се изправи срещу победителя в Източната конференция Маями Хийт в първия кръг на плейофите. Плейофите в НБА започват тази вечер. /БГНЕС