Патрулки влизат в трафика, ще хващат нарушителите в движение

46 патрула тръгват още днес по всички пътни направления, за да следят за нарушители и да ги изваждат от трафика на място, съобщиха от Пътна полиция по повод новата акция за линеен контрол на пътя, предаде репортер на БГНЕС.

В светлата част на денонощието ще бъдат извеждани около 36 патрула, които ще влизат в трафика по автомагистрали, първокласни, второкласни и третокласни пътища. Вечер и през нощта по пътищата ще са около 10 патрула.

Целта на акцията за линеен контрол е нарушителите на пътя да бъдат установявани и изваждани от трафика веднага и санкционирани на място.

В същото време продължава и специализираната полицейска операция за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 24 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 11 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 17 души, а други седем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани. /БГНЕС