Парма изпадна от Серия А след загуба от Торино

Отборът на Парма изпадна от Серия А след три години, прекарани в елита на Италия, след като загуби от Торино с 0:1 като гост в последен мач от 34-ия кръг на първенството. Мергим Войвода вкара единственото попадение в двубоя в средата на втората част, за да донесе успеха на домакините и да подпечата завръщането на Парма в Серия Б.

Парма изпадна четири кръга преди края на сезона

По този начин заемащият 19-то място тим на Парма вече изостава с 12 точки от 17-ия Каляри и няма как да го измести заради по-лошите показатели в преките двубои. В същото време Торино се отдалечи на три точки от опасната зона, като вече има 34 точки, докато 18-ят в класирането Беневенто е с 31. В битката за оцеляване са замесени още тимовете на Каляри, Специя, Фиорентина и Дженоа. На дъното и без шансове за оцеляване е отборът на Кротоне.

Парма бе един от най-силните италиански отбори през 90-те години на миналия век, като спечели три европейски трофея в рамките на шест години - Купата на носителите на купи през 1993 и Купата на УЕФА през 1995 и 1999. Финансов колапс доведе до фалит на клуба през 2015 година, след което отборът бе изпратен да играе в четвъртото ниво на италианския футбол Серия Д, но успя да постигне три поредни промоции, за да се завърне в елита през 2018. /БГНЕС