Парис триумфира в спускането в Бормио

Доминик Парис спечели спускането в италианския зимен център Бормио, пореден кръг от сезона за Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

Представителят на домакините зарадва домашните фенове с чудесно каране и триумфира с време от 1:54.63. Той остави зад себе си на втора позиция лидера в генералното класиране за Големия кристален глобус Марко Одермат от Швейцария, а трети на почетната стълбичка се качи друг представител на „кръстоносците“ – Нилс Хинтерман.

Доминик Парис.

Топ 10 допълниха още австриецът Даниел Хеметсбергер, германецът Доминик Швайгер, норвежецът Александър Омод Килде, австриецът Винсент Крихмайер, американецът Травис Ганонг, австриецът Даниел Данкелмайер и италианецът Матео Марсалия. Четирима скиори не успяха да завършат днешното състезание, сред които Макс Франц от Австрия и швейцарецът Беат Фойц.

За Парис това бе първи успех през сезона, като той оглавява класирането в дисциплината спускане с 227 точки, с десет повече от втория Матиас Майер, който завърши 12-и в днешното състезание. Трети е Хинтерман със 178 пункта. За Големия кристален глобус Одермат води убедително със 713 точки, втори е Майер с 427, а трети е Омод Килде. Действащият носител на Голямата световна купа Алекси Пентюро от Франция е четвърти, на близо 400 точки от водача.

Утре за мъжете предстои супер гигантски слалом, който отново ще се проведе в Бормио. /БГНЕС