Пардю и Стоилов преди финала: Единият трябва да загуби

Треньорите на ЦСКА и Левски се обединиха около мнението, че финалът за Купата на България трябва да се превърне във футболен празник, който да бъде спечелен от по-добрия отбор на терена, предаoe репортер на БГНЕС. Двубоят е на 15 май от 17,00 часа на ст. "Васил Левски".

"Това е най-голямото дерби на града, има семейства, които са разделени на „червени“ и сини“. За мен е важно тази страст да бъде контролирана както от играчите, така и от съдийската бригада. Левски е в по-добра, но в крайна сметка това е финал, победителят се решава в един мач, страхотна възможност да покажем това, което можем. Да, мачът е много важен, но той няма общо с моето бъдеще – аз съм опитен мениджър, до мен седи също такъв, някой от нас ще загуби, но животът продължава“, обяви британецът.
"Предишните три мача протекоха при различна атмосфера – първата бях в отбор, който беше в доста тежко положение, във втората нямаше достатъчно време за футбол, а при третата гледах от трибуните, което беше най-неприятното. Сега ми се отваря възможност да играем добър футбол. За мен е важно да държим на нашия стил и най-накрая да спечелим нещо след толкова много години страдание за Левски. И аз съм бил винаги за уважение между противниците – убеден съм, че много зависи от мениджърите как ще изглеждат играчите на терена. Откакто г-н Пардю застана на кормилото на ЦСКА, има значителна промяна на резервната скамейка и по трибуните, имам огромен респект за неговите постижения, но на терена и двата отбора ще се опитаме да играем футбол – трябва да покажем, че футболът не е война“, обяви Станимир Стоилов.