Папазов: Левски ще играе в професионалната лига, състоянието е тежко

"За нас беше огромна изненада последната му реакция и комуникацията през медиите при положение, че на 23-ти е получил договор, който вероятно не му хареса, защото Наско Сираков прекалено бе застраховал интересите на клуба и това беше най-нормалното, защото той носи отговорност пред цяла синя България", коментира членът на Надзорния съвет на Левски Тити Папазов относно провалените преговори за смяна на собствеността на клуба с британския бизнесмен Джоузеф Диксън, предаде репортер на БГНЕС.

Тити Папазов

Днес Папазов присъства на Централните софийски гробища за панихидата по случай 50-та годишнина от трагичната смърт на легендите на Левски и националния отбор Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков, след което коментира актуалното състояние на клуба. "Именно заради такива като тях смятам, че след 50 години ще има подобна панихида пак тук, Левски пак ще го има. Левски е свързан със своята непреклонност, с вечната борба и с нещо, което никой друг не го притежава - невероятната любов на феновете и аз смятам, че отново, макар и много трудно, когато всички са обединени и са заедно би било намерено решение, защото Левски го заслужава. Единственото нещо, което на този свят е непоправимо, е човешката смърт", каза Папазов.

"Миналата година отборът беше в подобна ситуация и беше спасен от своите фенове. Следващата седмица ще има Управителен съвет, на който ще се съберем и ще вземем най-бързи решения, защото първенството започва след три седмици. Левски ще играе в професионалната лига. Аз смятам, че ще започне и ще завърши сезон там. Тежко е актуалното финансово състояние на клуба, но е много по-добро от миналата година, когато дойдохме. Водят се разговори, ние не сме спирали през целия период и аз смятам, че Левски е много голяма марка и все още представлява интерес. Ние загубихме някакво време, следвайки прекалено амбициозния план на Диксън, но няма да кажа една лоша дума за него, защото вътрешно в себе си аз смятам, че той е имал добри намерения, които не може да реализира вероятно по обективни причини. Далеч съм от мисълта, че е някаква спекула и че някой нарочно е направил това", заяви Папазов и допълни с какво той и другите членове на ръководството са били подведени от Диксън.

"Може би с мащабността на проекта и с огромното желание Левски да тръгне по нов път, по какъвто вървят по-развитите футболни отбори в Европа. За нас беше огромна изненада последната му реакция и комуникацията през медиите при положение, че на 23-ти е получил договор, който вероятно не му хареса, защото Наско Сираков прекалено бе застраховал интересите на клуба и това беше най-нормалното, защото той носи отговорност пред цяла синя България", каза още Папазов и уточни, че държавата не е търсила и не очаква помощ от държавата за справяне с тежката ситуация.

"Доверие се печели и губи, решаващо ще бъде от тук-нататък какво ще вземем като решение и как ще успеем да излезем от тази много тежка ситуация. Докато съществува и минимален шанс, клубът и който и да е ще се бори за това нещо", коментира Папазов относно доверието на феновете към настоящото ръководство на клуба. /БГНЕС