Пътни строители протестират. Комитова и Нанков се карат през телевизора

Пътни строители протестират пред сградата на Народното събране тази сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

Организираните от браншова камара "Пътища" строители заявиха, че не са получавали заплати от два месеца. Те настояват държавата незабавно да разплати натрупаните задължения към изпълнителите от пътния бранш.

Облечени в работническо облекло и каски, строителите размахаха листове с надписи "Без път няма посока", "Дайте ни изработеното", "Стига обещания", "Не сме престъпници", "Искаме си парите, няма да се откажем".

На площада пред парламента в София има хора от цялата страна – служители на „Автомагистрали Хемус” АД, някои са докарани от Хасково, други от Шумен.

Протестът е мирен. В пространството около парламента има засилено полицейско присъствие. Автомобилите по бул. "Цар Освободител" се пропускаха, но с напредването на протеста, движението бе блокирано. Около два часа след началото на недоволството, протестиращите се отправиха на шествие към сградата на Министерски съвет и тази на президенството.

Междувременно от ефира на две национални телевизии тази сутрин пореден рунд нападки си размениха настоящият служебен министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова и бившият такъв Николай Нанков, който първо беше министър, после стана заместник-министър.

Пред Нова телевизия Комитова заяви, че Нанков бил много огорчен заради смяната на ръководителите на АПИ и на „Автомагистрали”. "Той е много ядосан, че вече не е на пътя на парите към строителните фирми", каза министърът в телевизионния ефир и го предизвика: Каня Николай Нанков на публичен диспут да говорим за магистрала „Хемус”.

Комитова бе категорична, че парите са във фирмите, защото Нанков и Петя Аврамова са раздали авансово милиард.

По същото време в студиото на бТВ говори Николай Нанков от ГЕРБ.

Не е имало незаконно строителство на АМ „Хемус”. ДНСК са подали грешни данни. Хаосът в МРРБ е на квадрат, заяви той и бе категоричен, че по време на ГЕРБ строителство по 4-и и 5-и лот не е имало. /БГНЕС