Пътищари на протест: Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко

"Искаме си дължимото – нито повече, нито по-малко!“ е сред надписите, които издигат и носят протестиращи пред МРРБ, предаде репортер на БГНЕС.

“Това е третият протест, който организира Българска браншова камара „Пътища” с искане да ни бъдат изплатени дължимите над 900 млн. лв. от страна на държавата“, каза Стефан Чайков. Той посочи, че работната група, назначена от премиера е направила "някакво предложение до него", което Чайков посочи, че те така и не са виждали. „В крайна сметка, съдейки по публичните изяви на властта, от нас се иска доброволно да си прекратим законните договори, да ни се предложат едни двестатина милиона до края на година, и с никаква яснота как ще си получим останалите пари", заяви той. Стефан Чайков каза, че те държат да им се изплатят 100% парите до края на годината. „Ние искаме разумна част, плюс ясна перспектива кога ще си получим останалите пари“, каза Чайков.

“Защо се подигравате с нас?“, „Пътища” е гордост, а не унижение!“, се чете на надписите, които носят протестиращите.

„Държавата е в невъзможност да плати всичко, което е свързано с пътната поддръжка, защото бюджетът за тези дейности беше изчерпан още с началото на първия служебен кабинет. Предложението е да намерим разумно решаване на периода, през който ще се платят тези средства”, каза пред журналисти зам.-министърът на регионалното развитие Валентин Граматиков. Той посочи, че тяхното предложение е да се намери начин, договореност, по която дължимите от държавата средства ще се изплащат в разумен период напред. /БГНЕС