Първата среща на ПП с ИТН, БСП и ДБ – конструктивна, лидерите обнадеждени

Лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев проведоха днес три срещи с бъдещите си коалиционни партньори – „Има такъв народ”, БСП и „Демократична България”.

Това стана ясно от думите на Кирил Петков след разговор в централата на ДБ на ул. „Кърниградска”. Петков определи проведените разговори като много конструктивни, предаде репортер на БГНЕС.

Обсъждахме процеса, в който ще влезем в преговорния период. Всяка една от партиите ще даде своите най-добри специалисти. Ще говорим общо, коалиционно, каза Петков.

Целта е да излезем с крайна програма, но и датите, в които тя трябва да се случи. По този начин вярваме, че ще има едно конструктивно коалиционно споразумение с ясни посоки как да действаме, добави Петков.

Като добра новина Петков определи, че всяка една от партиите осъзнава колко важно е да има правителство.

От своя страна лидерът на „Да, България” в оставка Христо Иванов, който е и съпредседател на „Демократична България” заяви, че този път всички са решени да има правителство.

Текат срещи, има нагласа да бъде изработено правителство. Обнадеждени сме, нямаме никакви съществени разлики с „Продължаваме промяната”, каза Иванов и съобщи, че ще иска мандат от Националния съвет на партията си за участие в преговорите.

В централата на ДБ присъстваха Асен Василев, Атанас Атанасов, Даниел Лорер, Борислав Сандов. /БГНЕС