Отменен гол лиши Ботев Пловдив от първа победа през сезона

Ботев Пловдив продължава да няма победа през новия сезон. "Жълто-черните" завършиха 0:0 като гости на Пирин в мач от третия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.


Така селекцията на Станислав Генчев има актив от едва 2 точки, докато спечелената точка бе първа за благоевградчани.

Първата интересна ситуация бе в 12-ата минута пред вратата на гостите. Иван Тасев проби по дясното крило и отправи успореден пас към малкия пеналт. Записалият повторен дебют за Ботев Даниел Кайзер отклони леко, а след това нямаше играч на домакините, който да засече на празна врата.

В 39-ата минута Акере открадна топката от защитник на Пирин и изскочи сам срещу вратаря. Последва шут с левия крак в аут, а в същото време на свободни позиции чакаха Секулич и Уме Емануел.

Минута преди почивката Красиан Колев изведе Акере отляво и той след индивидуален рейд прати топката в мрежата. След дълго преразглеждане от VAR реферът Васимир Ел Хатиб бе повикан сам да види ситуацията, след което той отсъди фаул на Красиан Колев.

В 52-ата минута "орлетата" създадоха най-чистото си положение до момента. Борис Титюков, който е юноша на Ботев, бе изведен сам срещу Даниел Кайзер, но не успя да уцели вратата.

В 78-ата минута Кондраков изскочи срещу вратаря на Ботев и го преодоля, но дебютиралият Йонас Там изчисти от голлинията. /БГНЕС