Отломките от разбилия се хеликоптер са разпръснати на 70 метра

Вторият оглед на мястото, където вчера се разби хеликоптер, започна едва след 10.00 часа, защото разследващият екип трябваше да бъде снабден със специално оборудване заради труднодостъпния терен, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.


Теренът е силно пресечен, отломките от разбилия се вертолет са разпръснати на 70 метра. Машината се е запалила след удара в дървото. Тялото на пилота е намерено извън кабинета и все още се намира на мястото на катастрофата.


8 представители на различни ведомства, включително полиция, прокуратура, авиационни власти се включиха в разследването.


Разследването на катастрофата ще отнеме една година, заяви Христо Христов, представител на разследващите авиационни злополуки. Той се съгласи да говори пред медиите при условие, че разглеждаме само хипотези за авиопроизшествието преди да е направен оглед.


Катастрофиралият хеликоптер е паднал в дере, което е труднодостъпно.


След излитането от игрището в село Гърмен вертолетът е трябвало бързо да набере височина, за да прелети над връх, който е с височина около 800 метра и се е разбил в подножието му. Най-вероятно причината за инцидента е била падналата мъгла. Хеликоптерът е летял преди това в продължение на 4 дни в района на Петрич и Гърмен. /БГНЕС