От какво се нуждаят Лудогорец и ЦСКА за титлата

До края на сезона в Първа лига остава само един кръг, в който ще се реши кой ще е новият шампион на България. След съботните мачове предимството между претендентите Лудогорец и ЦСКА отново бе разменено, след като "червените" взеха само точка от домакинството си на ЦСКА 1948, докато "орлите" постигнаха труден обрат срещу Левски в Разград.


Така преди последния кръг Лудогорец има една точка преднина на върха в класирането пред ЦСКА. Това означава, че разградчани държат нещата в свои ръце и могат да спечелят 12-та поредна титла с победа над Черно море във Варна в сряда. Задачата пред ЦСКА също е ясна - те трябва да победят Левски в голямото дерби на Националния стадион, за да имат шанс да празнуват. Ако "армейците" не победят "сините", то Лудогорец ще бъде шампион, дори и да загуби във Варна. Ако играчите на Саша Илич вземат Вечното дерби, то всяка грешна стъпка на Лудогорец срещу Черно море, ще означава титла за ЦСКА.

Последният кръг ще даде развръзка и на битката между ЦСКА 1948 и Левски за третото място и директна виза за евротурнирите. Към момента ЦСКА 1948 има преднина от две точки пред своя опонент и има нужда от точка при домакинството си на Локомотив Пловдив, за да си осигури третата позиция. От своя страна "сините" трябва да гонят задължителна победа срещу ЦСКА и да се надяват на загуба на ЦСКА 1948 срещу "смърфовете", за да избегнат бараж със седмия в крайното класиране (Славия или Арда).

Програма на последните мачове от първата шестица:

Сряда, 7 юни, 18:45 часа

Черно море - Лудогорец

Левски - ЦСКА

ЦСКА 1948 - Локомотив Пловдив. /БГНЕС