Освободиха от ареста единствения обвинен за расисткия скандал на България - Англия

Софийският градски съд реши да освободи от ареста Цветан Гечев, единственият обвинен от прокуратурата за расисткия скандал по време на мача България - Англия. Постановлението на съда беше взето на база на нови доказателства, от които става ясно, че на футболния мач е присъствал не подсъдимият, а неговият близнак Димитър Гечев.

18-годишният тийнейджър беше обвинен за непристойни действия по трибуните, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Други осем, които бяха задържани по случая, бяха глобени с 1000 лева и получиха двугодишна забрана да посещават спортни мероприятия.

Именно заради техните прояви двубоят с Англия в София бе спиран на няколко пъти и едва не бе прекратен. На 28 октомври Дисциплинарната комисия към УЕФА ще разгледа случая и ще отсъди какво да бъде наказанието на страната ни. От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. /БГНЕС