Оправдаха Менди по седем обвинения, за други две ще има ново дело

Футболистът на Манчестър Сити Бенжамен Менди бе оправдан по седем от общо девет обвинения в изнасилване и опит за изнасилване. По другите две обвинения журито не успя да стигне до решение, а прокуратурата обяви, че ще поиска да се проведе ново дело за тях.

След продължило пет месеца дело и 14-дневно заседание на журито в Кралския съд в Честър, в крайна сметка изходът бе благоприятен за 28-годишния футболист, който покри лицето си с ръце, след като чу присъдата. Другият обвиняем Луис Саха Матюре бе оправдан по три обвинения, а по други шест журито не взе решение.

Манчестър Сити публикува кратко съобщение, в което се отбелязва, че клубът е запознат с решението на съда, но не може да прави допълнителни коментари, тъй като все още процесът не е приключен. "Гражданите" извадиха Менди от състава си през август 2021-ва година, след като на футболиста бяха повдигнати обвинения, а месец по-късно спря да му плаща заплатата. Договорът на Менди с клуба изтича в края на настоящия сезон.

По време на делото прокуратурата определи Менди като „хищнически сериен изнасилвач“, но самият играч отрече някога да е правил секс с жена против волята ѝ. „Начинът, по който те идваха при мен, не беше заради външния ми вид, а заради футбола". Той призна пред съда, че се насладил на това „да прави секс с много жени“. Но подчерта, че ако жена е „откажела“, той би „бил окей, приемайки го и спирайки“. Той допълни, че за него е било „нормално“ да прави секс с няколко жени за една вечер и „не се притеснявал“ относно използването на противозачатъчни, признавайки, че може да бъде „неуважителен“ при говоренето за жени. Менди каза още, че престоят му в затвора, в чакане за делото от август миналата година насам, го е накарало „да осъзнае много неща“ и да разбере, че „вътрешно изпитва болка“. /БГНЕС