Олимпиакос надхитри Реал в спектакъл с главен герой Везенков

Александър Везенков и Олимпиакос продължават перфектната си серия от началото на сезона в Евролигата. Българинът и компания разплакаха Реал Мадрид, след като се наложиха с 89:87 в среща от третия кръг, играна в „Паласио де Депортес“. Двата отбора сътвориха спектакъл, изпълнен с множество обрати. В заключителните минути селекцията на Йоргос Барцокас все пак намери начин да оцелее и да нанесе на Реал второ поредно поражение в турнира на богатите.

Везенков направи всичко възможно, за да държи Олимпиакос близо до съперника през целия двубой. Гръцкият гранд навакса пасив от 6 точки 4 минути преди края, след като Серхио Люл изведе Реал напред с 81:75. Янулис Ларенцакис и Жоел Боломбой се включиха в шоуто, а Костас Слукас реалира 4 точки в последните 32 секунди на срещата, включително и победния кош.

Българинът свърши доста работа за Олимпиакос и оформи втори пореден дабъл-дабъл през този сезон – 23 точки и 12 борби. Освен това, крилото допълни статистиката си с 1 открадната топка за 33 минути на паркета като титуляр. При стрелбата си 27-годишният баскетболист бе 8/9 от средно разстояние, 2/7 от тройката и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари. Накрая българският национал заслужи отличието за играч номер 1 на мача с представянето си.

От неговите съотборници Костас Слукас се отчете с 14 точки и 7 асистенции. Жоел Боломбой добави 11. Шакил МакКисик вкара 10 точки.

Джанан Муса бе най-резултатен за Реал Мадрид със 17 точки. Еди Таварес и Серхио Люл реализираха по 14, като първият грабна и 6 борби. Гершон Ябуселе остана с 13 точки.

Победата в Испания изкачи Олимпиакос на четвърто място във временното класиране с актив 3-0, колкото имат и заемащите първите три позиции Фенербахче, АЛБА Берлин и Баскония. За Реал загубата е втора, а грандът от Мадрид е на десето място в подреждането. На 21 октомври Александър Везенков и Олимпиакос ще се изправят срещу Баскония, докато Реал Мадрид ще играе срещу Цървена Звезда същия ден./БГНЕС