Официално: Без фенове на Шкупи на "Герена"

Европейската футболна централа (УЕФА) предприе спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на мача-реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и северномакедонския Шкупи, който ще се проведе в четвъртък, 3 август, от 20:00 часа българско време в столицата.


Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до ръководството на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако фенове на ФК Шкупи бъдат допуснати на трибуните на стадион „Георги Аспарухов“. БГНЕС припомня, че запалянко на „сините“ бе наръган с нож преди изиграването на първия мач между двата тима, завършил с успех на българския представител с 2:0.

В официален отговор, адресиран до Михайлов, заместник генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено оценява срещата в София като „високо рискова“. От страна на Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба.

„Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им“, се казва в писмото на Маркети. /БГНЕС