Областният лидер на ВМРО в Пловдив е арестуван за корупция

Пореден арест на високопоставен член на ВМРО заради корупция беше извършен в Пловдив.

Става дума за областния лидер на партията на министъра на отбраната Красимир Каракачанов – Йордан Послийски, потвърдиха от полицията. Той е задържан при днешната акция в Басейнова дирекция в града на тепетата. Послийски е част от групата на ВМРО в местния парламент.

В началото на седмицата беше задържана и директорът на Басейновата дирекция Цветелина Кънева, която също е издигната от партията на Каракачанов. Във връзка с нейния арест министърът на отбраната се възмути, че не бил уведомяван за акциите на Прокуратурата. Той дори се усъмни в това дали е министър, или представител на ТКЗС, а също така предложи в следващите акции да бъдат включени танкове и специални части. В отговор главният прокурор Иван Гешев коментира, че Каракачанов не разполага с работещи танкове.

В ареста остава и предложеният от Каракачанов министър на околната среда и водите Нено Димов заради своите действия, които доведоха до водната криза в град Перник. Близо 100-хилядният град вече няколко месеца живее при нечовешки условия, когато хората имат вода само по няколко часа.

През октомври 2018 г. гръмна и друг скандал свързан с партията на Каракачанов. Тогава беше арестуван директорът на Държавната агенция за българите в чужбина заради търговия с българско гражданство. Неговият случай се гледа от Специализирания наказателен съд. Петър Харалампиев беше лична номинация на лидера на ВМРО. /БГНЕС