НС прекрати пълномощията на Лена Бориславова

Депутатите прекратиха пълномощията на народния представител Лена Бориславова. Това стана с гласовете на 181 народни представители, предаде репортер на БГНЕС.

От ПГ на ГЕРБ-СДС гласуваха 66 "за" и 1 "против", от ПГ на ПП-ДБ гласуваха 53 "за" и 1 "против", от ПГ на "Възраждане" 37 народни представители бяха "против", от ПГ на ДПС 34 гласуваха "за", от ПГ на БСП 19 гласуваха "за" и 1 "против" и 11-те депутати от ИТН гласуваха "за".

“По време на кампанията осъзнах, че много от проблемите, за които ни говорят хората, се решават на местно ниво. От ПП не сме се явявали на местни избори, проблемите са големи и ние трябва да организираме хората си по места, да можем да предложим конкретни решения още в първите дни на следизборната кампания”, заяви Лена Бориславова.
Тя каза, че предстои да се види дали ще заеме някаква длъжност в местната власт. “Засега изглежда, че НС започва да работи правилно, надявам се да остане работещо, пожелавам успех на моите колеги. Аз ще остана в ролята си досега в придвижването на законодателната програма”, каза още Лена Бориславова.
По повод днешните консултации на двете най-големи партии с президента Румен Радев, Бориславова каза, че явно сега президентът няма намерение да даде време на НС да има комфорта да излъчи правителство в по-удобни срокове, но това не значи, че те бягат от отговорност. “Когато получим втория мандат, ще предложим кабинет”, подчерта още Бориславова. /БГНЕС