Ново отлагане на делото за смъртта на Милен Цветков

Софийският апелативен съд не можа да даде отново ход на заседанието по делото срещу Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков, предаде репортер на БГНЕС.

Следващото насрочено заседание е за началото на октомври месец. Днес заседанието бе отменено, поради липсата на Кристиан Николов. Беше представен фиш в съда, който декларира, че е Николов е бил контактен с болен от Ковид-19 - неговата майка и след преглед от Спешна помощ е установено, че той има симптоми на Ковид.

Журналистът Милен Цветков бе пометен докато чака в автомобила си на червен светофар. Николов, под влиянието на наркотици и с превишена в градски условия скорост, блъсна автомобила на Цветков на червен светофар в района на мол „Парадайз център” в София навръх Великден 2020 година.

Той е единствен обвиняем по делото. На 4 март тази година бе признат от Софийски градски съд за виновен за извършено по непредпазливост престъпление и му беше наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 9 години, което да се изтърпи при първоначален общ режим, както и „лишаване от право да управлява моторно превозно средство“ за срок от 10 години. /БГНЕС