Новият филм на Скорсезе "Killers of the Flower Moon" излиза на 6 октомври

Apple Original Films определи есенна дата за излизане по кината на новия филм на Мартин Скорсезе "Killers of the Flower Moon".

Криминалната уестърн драма е с участието на Леонардо ди Каприо и Лили Гладстон и ще се разпространява в партньорство с Paramount Pictures.

Филмът, който Скорсезе и сценаристът Ерик Рот адаптират по бестселъра на Дейвид Гран от 2017 г., ще стартира на 6 октомври 2023 г. По кината ще бъде пуснат на 20 октомври, преди да бъде предоставен за стрийминг в световен мащаб на Apple TV+.

Филмът се основава на поредица от убийства в Оклахома в племето Осейдж през 20-те години на миналия век, извършени след откриването на петрол в земите на племето.

Освен Леонардо ди Каприо, който е и продуцент, във филма участват Робърт де Ниро, Джеси Племънс, Лили Гладстон, Брендън Фрейзър и Джон Литгоу. Това е седмото сътрудничество между Скорсезе и Ди Каприо, както и единадесетото партньорство между Скорсезе и Де Ниро.

Филмът е създаден за Paramount през 2019 г., а Apple се присъединява през май 2020 г., за да го съфинансира и разпространява. След задържане на продукцията поради пандемията от COVID-19, основните снимки започват през април 2021 г. в Оклахома. /БГНЕС