Новата директорка на Нюкасъл: Искаме титлата в Англия

Голямата цел на новите собственици на Нюкасъл от Публичния инвестиционен фонд на Саудитска Арабия е клубът да спечели титлата във Висшата лига. Това заяви новата изпълнителна директорка на "свраките" Аманда Стейвли, след като вчера сделката за смяната на собствеността на отбора бе финализирана, което на практика направи Нюкасъл най-богатият клуб в света.

Аманда Стейвли

"Нюкасъл заслужава да бъде на върха във Висшата лига. Искаме да стигнем там. Ще отнеме време, но ще го постигнем. Горди сме, че сме част от Висшата лига, това е изключително оспорвано първенство, което обичаме. Висшата лига е най-доброто първенство в света, а Нюкасъл е най-добрият клуб в света", каза Стейвли пред Скай Спортс. "Ясно е, че искаме да печелим трофеи. Да сме на върха във Висшата лига, в Европа, но за да спечелим тези трофеи, ни трябва търпение, инвестиции, време. Искаме всички да работят с нас, за да изградим клуба какъвто трябва да бъде", допълни тя.

"Може да сте убедени, че искаме да инвестираме във всеки един аспект на клуба. Искаме да сформираме възможно най-добрия състав, но това трябва да се случи в дълъг период от време, защото ще работим в рамките на Финансовия феърплей", каза още Стейвли. /БГНЕС