Новак Джокович не е отказвал допинг тест по време на Купа Дейвис

Новак Джокович не е отказвал да му бъде направен допинг тест по време на финалния ден от Купа „Дейвис“. Информацията за отказа на световния №1 се появи в много медии, след като Сърбия загуби от Италия в решителната битка за трофея.


От Международната агенция за тенис интегритет (ITIA) официално опровергаха твърденията, съобщава tenniskafe.com.

„В последните дни се появи информация, че Новак Джокович е отказал допинг тест по време на Купа Дейвис в Малага. Джокович не е нарушавал правилата. Играчите имат избор да дадат проба преди мача си или след него. Това изцяло зависи от тях“ – гласи съобщението.

Много е вероятно носителят на 24 титли от Големия шлем да е отказал да даде тест преди двубоя си, а желанието му да е било да го направи след това. И поради непознаване на правилата, изкуствено да е създадена „новина“. Без да е ясно кой изнася информация „от кухнята“, така че тя да стигне до медиите.

В крайна сметка финалната седмица от сезона на Джокович не завърши по възможно най-добрия начин. Той загуби на сингъл от Яник Синер, след като имаше три поредни мачбола, а в решителния сблъсък на двойки сърбите отново загубиха от Италия. /БГНЕС