Нова лекция на Чочев утвърди ЦСКА 1948 на третото място

ЦСКА 1948 победи Септември с 3:1 като гост в мач от 26-ия кръг на Първа лига. На стадион "Васил Левски" в столицата "червените" надиграха съперника след нов силен мач на реализатор номер 1 в първенството Ивайло Чочев.

Първата част вървеше към нулево равенство, когато двата тима се разиграха и паднаха цели три попадения Първо, бившият футболист на Палермо Чочев откри резултата в 38-та минута, а само три по-късно Бирсент Карагерен покачи на 2:0 след асистенция на Парвизджон Умарбаев. В края на полувремето обаче възпитаниците на Светослав Петров се върнаха в играта след автогол на Педриньо. Седем минути след почивката обаче отново Чочев бе в прегръдките на съотборниците си след втория си гол в мача след подаване на Георги Русев. До края играчите на Тодор Янчев не допуснаха изненади и така си тръгнаха с трите точки.

Ивайло Чочев (л) вкара два гола за успеха над Септември с 3:1.

С тях отборът остава на третото място, но вече с десет точки пред четвъртия Левски, макар че "сините" тепърва има да играят с водача ЦСКА в понеделник. Септември продължава борбата за оцеляване, като е 13-и с 22 пункта, на пет от десетия Ботев Пд, който е с двубой по-малко. В следващия кръг тимът гостува на последния в класирането Спартак Варна, докато ЦСКА 1948 посреща Локомотив Пд.

По-рано през деня, Локомотив София победи Пирин Благоевград с 2:0 у дома в откриващ мач от петъчната програма на 26-ия кръг в Първа лига. Пред погледа на бившия директор на ЦСКА Стойчо Стоилов "железничарите" стигнаха до трите точки с по едно попадение в края на двете полувремена.

Антонио Вутов (л) се отчете с гол и асистенция при победата на Локо София над Пирин.

Централният защитник Давид Малембана откри резултата за възпитаниците на Станислав Генчев в добавеното време на първата част след асистенция на Антонио Вутов. Именно Вутов сложи точка на спора с точно изпълнение от бялата точка в 81-та минута. До края гостите нямаха сили да отвърнат на предизвикателството и така загубиха за първи път от четири мача насам, след като записаха две победи и две равенства. От своя страна полуфиналистите в турнира за Купата на България се върнаха на победния път след поражението от Левски с 0:1 в миналия кръг.

С успеха локомотивци са вече на точка от седмия Славия и на пет от шестия Черно море, докато Пирин остава 14-и с 21 пункта и пропусна да се приближи потенциално на три от десетия Ботев Пд. В следващия кръг "орлетата" приемат водача ЦСКА, а столичани гостуват на шампиона Лудогорец. /БГНЕС