Нов резил за Барселона на "Камп Ноу", падна и от Райо Валекано

Испанският гранд Барселона записа нов резил на "Камп Ноу", след като загуби от Райо Валекано с 0:1 в отложен мач от 21-ия кръг на Ла Лига.

След само седем минути игра гостите стигнаха до попадение. Алваро Гарсия бе оставен непокрит в наказателното поле и шутира в десния ъгъл, за да открие резултата. Това бе единствения точен удар за Райо Валекано в мача.

В 25-ата минута удар на Жорди Алба срещна гредата на вратата на Райо. Малко по-късно Гави се свлече в наказателното поле, но съдията не видя основания за отсъждане на дузпа. В края на полувремето пък мощен удар на Гави разтресе гредата, а при добавката Феран вкара, но бе в засада.

През втората част Барселона не подобри особено играта си. Каталунците контролираха топката, но не създаваха достатъчно добри шансове за отбелязване на попадение.

Около 70-ата минута Барса имаше претенции за дузпа след съмнения за игра с ръка на противников играч в наказателното поле на Райо, но съдията не видя подобно нещо. В самия край на мача страстите взеха връх и главният арбитър бе принуден да покаже няколко картона, сред които и червен - резервата Андони Ираола, който не бе в игра, бе изгонен.

В рамките на само 10 дни Барселона три пъти губи на "Камп Ноу" - отпадна от Лига Европа след загуба от Айнтрахт, отстъпи на Кадис с 0:1 и сега отново губи с 0:1 на домашен терен.

В класирането каталунците заемат второ място с 63 точки, колкото има и третият Севиля, който е с по-лоша голова разлика. Реал Мадрид е лидер с 15 точки аванс и още в следващия кръг може да спечели титлата. Райо пък се изкачи до 11-о място с 40 пункта. /БГНЕС