Нов началник на отделение по педиатрия с 2 специалности в Националната кардиологична болница

Въпросът свързан с намерението за напускане на медицински специалисти от отделението по педиатрия към МБАЛ „Национална кардиологична болница“ и произтичащото от това затруднение при осъществяване на дейността е обсъден на проведена среща на ръководството на лечебното заведение с министъра на здравеопазването и директора на Столична регионална здравна инспекция.

Проведен е конкурс за длъжността началник на отделението по педиатрия и е избран лекар с две специалности - педиатрия и детска кардиология, и с дългогодишен клиничен опит в детско кардиологично интензивно отделение

Това заявява служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев в отговор на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

Меджидиев отбелязва, че посредством предприетите действия от ръководството на лечебното заведение е създадена организация на работа, позволяваща осъществяване на интензивната педиатрична дейност. Той допълва, че са отправени покани към грима специалисти по педиатрия с необходимия опит за осигуряване на интензивни грижи за деца.

Служебният министър на здравеопазването уточнява, че за справяне с кадровия дефицит са регламентирани възможности, като ръководството на лечебното заведение следва да предприеме съответни административни действия чрез реорганизация и временно преструктуриране на ресурсите и/или чрез договаряне за предоставяне на медицински специалисти от други лечебни заведения,при спазване на действащото законодателство. /БГНЕС