Севиля разплака Кадис след късен гол от дузпа на Ракитич

Севиля надделя над Кадис с минималното 1:0 в драматичен двубой от 18-ия кръг на испанската Ла Лига. Първото полувреме завърши при нулево равенство, като попадение на Ерик Ламела от домакините бе отменено след намеса на ВАР.

Иван Ракитич реализира победния гол за андалусийци от бялата точка.

Драмата обаче тепърва предстоеше. След около час игра наставникът на андалусийци Хорхе Сампаоли прояви темперамента си и бе изгонен с два бързи жълти картона. Само за четири минути между 83-та и 87-та Кадис остана с десет души на терена след два жълти картона на сметката на резервата Иван Алехо. Вторият стана причина и за отсъдена дузпа в полза на Севиля, а зад топката застана Иван Ракитич, който не сбърка и донесе победата на домакините.

Севиля изплува от зоната на изпадащите с 18 точки, като същевременно с това остави Кадис под чертата с два пункта по-малко. За Севиля предстои гостуване на Осасуна в четвъртфинал за Купата на Краля, а след това тимът е домакин на Елче за първенство. Кадис приема Майорка във вътрешния шампионат идната събота.

В друг мач от кръга, Атлетико Мадрид постигна класически успех над Валядолид с 3:0 у дома. "Дюшекчиите" си свършиха работата още до почивката, когато точни за Диего Симеоне бяха Алваро Мората, Антоан Гризман и Марио Ермосо. /БГНЕС