Нинова: Парламентът да не се разпуска и да състави кабинет

Не разбираме тишината в тази зала на фона на това, което се случва в държавата. Ако си заравяме главата в пясъка, правим голяма грешка, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна на парламента, предаде репортер на БГНЕС.

„Проблемите могат да бъдат решени при едно условие – парламентът продължава да работи, не се разпусне и състави редовно правителство“, призова Нинова от парламентарната трибуна. Тя обвини партиите на протеста, че вместо да водят диалог помежду си, са се „хванали за гушите“ и са си разменяли взаимни обвинения.

Според лидера на БСП стабилност за държавата може дойде единствено с диалог за реализиране на третия мандат, без значение при коя парламентарно представена партия отиде той. „Отговорността е в наши ръце“, каза Нинова и припомни, че решението за това е на президента Румен Радев. Ако все пак мандатът стигне до левицата, Нинова обеща конструктивни и уважителни разговори с всички, с изключение на ГЕРБ-СДС и ДПС.

„Промяна на модела или даване на време той да се окопае – това е изпит за истински политици и държавници. Оценките ще ни ги пише народът“, каза още Корнелия Нинова. /БГНЕС