Нинова: Не приемам заплахи и изнудване

Ще се водим само от Конституцията и решенията на органите на БСП. Сега всички ще се втурнат да предлагат, настояват, да тълкуват, да плашат с протести, "с кръв". Това написа в собствения си профил лидерът на БСП и министър на икономиката Корнелия Нинова тази вечер.

Коментарът й идва часове след скандалното заседание на ПГ на ДБ, в което Христо Ивановизразява недоволството си от факта, че Нинова не желае да предложи нова управленска формула, защото била доволна от досегашните си позиции. Според Христо Иванов, другата седмица преговорите може да стигнат до "късо съединение" и вероятно се отива към избори на 16 октомври. ДБ ще продължават да говорят публично опорните си точки - че това е технически мандат, че те само слушат и ще имат позиция, когато стане ясно кой ще е предложен за премиер.

"Искам да съм ясна. Няма да позволим никой да ни поставя условия, да ни изнудва или заплашва. Всичките ни усилия са подчинени на интересите на хората и националния интерес. Оттук нататък ние ще се водим в действията си само от две неща: Конституцията на Република България и решенията на Националния съвет на БСП и Коалиционния съвет на “БСП за България”, написа още Нинова, която днес съобщи, че може да задържи мандата за съставяне на правителство до 15-ни август. /БГНЕС