Нинова: Искаме редовен кабинет; Петков: Не ни трябва допълнителна политическа криза

Започна срещата между БСП и Продължаваме промяната за съставяне на правителство, предаде репортер на БГНЕС.

Като правителство досега свършихме добри неща, отчете в началото на срещата лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Целта си поставихме в началото да преведем България през тежките зимни месеци е постигната. Оставяме страната в добър икономически растеж, финансова стабилност и с много силна социална политика, отчете Нинова и отбеляза загрижеността си за следващите месеци.

Нови предизвикателства ни чакат и затова трябва да положим усилия да има кабинет, да има парламент, каза още Нинова.

Имаме намерение да стъпим на програмата, която заедно изработихме – тя е конкретна и ясно разписана с отговорности. Освен това ви гарантирам, че имаме сериозно желание да направим редовно правителство. Нямаме никакво намерение да имитираме преговори, да тупаме топката, очаквайки избори. Ще водим разговори с досегашните партньори в правителството, каза Нинова и отбеляза, че „Продължаваме промяната” са водещата сила.

Очакваме от вас да предложите министър-председател, допълни тя, обръщайки се към Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров, които седят на масата срещу колегите си от левицата.

В последните месеци работихме много конструктивно, отбеляза от своя страна Кирил Петков и подчерта постигнатото в областта на социалната политика.

Повишаването на пенсиите беше повече отколкото се е случвало в последните 10 години, каза Петков и добави, че в областта на икономиката също е постигнато много. Имаме най-големия растеж в областта на индустриално производство в Европа, каза той.

Допълнителна политическа криза не ѝ трябва на България, бе категоричен премиерът в оставка.

Той каза, че трябва да се напредне по Плана за възстановяване и развитие. /БГНЕС