Нинова: Имаме съмнения за фалшифициране на последните избори

„Имаме съмнения за фалшифициране на последните избори и се надявам органите и прокуратурата да се самосезират“. Това обяви на брифинг лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Показахме разминавания между протокола от машината и протокола от преброяване на разписките. Разликите са от по 5-6 гласа, но си представете какъв е общият резултат при 12 000 секции“, посочи Нинова.

„Свидетел съм на разговора, в който Кирил Петков дойде и каза „Оттеглете закона и ще ви предоставим и на вас кодовете““, допълни тя.

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи мандат на ГЕРБ, а от „Продължаваме промяната“ не са си взели поуки и поставят ултиматуми и условия - искат оттегляне на промените в Изборни кодекс.

Досега преговори за правителство с партията на Кирил Петков и Асен Василев не са водени. Нинова посочи, че все пак има надежди за кабинет.

„Във вторник ще разгледаме бюджета за 2023 година. Ние имаме предложения за повишаване на доходите, борба с инфлацията и овладяване на цените. Искаме минималната работна заплата да стане 850 лева, предложили сме два варианта за преизчисляване на пенсиите и младежка политика за млади семейства“, заяви лидерът на БСП, цитирана от бТВ. /БГНЕС