Нинова: Има голям разлом между БСП и Радев

Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от политиката на БСП“, каза тя по бТВ. Нинова даде за пример различията в социалната политика, по отношение на Украйна, за покупката на изтребителите Ф-16 и уволненията на социалисти от институциите.

Нинова коментира и лидерската среща в парламента от петък, на която присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея от нея са се произвели една добра и една лоша новина.

„Лидерите на партиите, които дойдоха на срещата, се обединихме около това, че трябва да спасим парламентарната република. Да преместим центъра на властта в парламента, а не в президентската институция“, каза Нинова и добави, че лидерите на партиите на срещата са представлявали мнозинство от над 130 народни представители, което е „узряло да се борим за парламентаризма“.

Лошата новина е била, че лидерите не са се съгласили да направим правителство.

Нинова заяви, че на този етап за БСП не стои въпроса да се направи коалиция с ГЕРБ.

„При нас на този етап не стои отмяната на решението за коалиция с ГЕРБ. След изборите ще разговаряме“, каза тя.

По отношение на статията в „Ди Велт“, Нинова цитира думите на настоящия служебен министър на икономиката Никола Стоянов, че тя е признания за извършено престъпления. „Излиза, че е имало таен план и Петков и Василев са участвали в него“, каза още лидерът на БСП. /БГНЕС