Николай Желязков: Липсва ни майсторство, момчетата трябва да узреят

"Независимо от загубите, по-добре да играем със силни съперници, вместо да се залъгваме, като побеждаваме отбори, които не са фактори във волейбола. Млад отбор сме, смятам, че в контролите срещу Словения показахме много добри неща", обяви селекционерът на волейболните национали Николай Желязков след последната контрола на тима преди Лигата на нациите. "Лъвовете" отстъпиха с 0:3 гейма.

„Неприятно е, когато се губи, има горчивина. Но в крайна сметка изиграе четири контроли срещу два от най-добрите отбори в Европа. На моменти стояхме добре, на моменти не успявахме, но това са нормални неща. Липсва ни майсторство да прочитаме ситуации, които са елементарни, да ги отиграем спокойно. Трябва време за това, момчетата трябва да узреят. Дано по-бързо да стане този процес, изисква се смелост. Днес подходихме по-смело, но мисля, че като цяло на моменти ни липсва майсторство в тези ситуации. Имаме какво да научим от Словения. В такива ситуации те реагират много добре, запазват самообладание. Ние нямаме търпение да продължим да играем. Опитваме се това нещо да го подобрим, тренираме, но трябва време", сподели още специалистът.

"Подготвихме се добре за Лигата на нациите. Отборът тренира усилено. Физически сме здрави, нямаме никакви здравословни проблеми от дълго време. Това е изключително позитивно, липсва ни единствено самочувствие и самоувереност в нашите сили. Надявам се на успехи в Лигата на нациите, за да придобием нужното самочувствие. Пожелавам кураж и смелост на момчетата“, завърши Желязков.

Двубоите със Словения бяха генералната репетиция за България преди старта в Лигата на нациите. Първият ни мач в надпреварата ще е в канадската столица Отава срещу Сърбия на 7 юни. /БГНЕС