Николай Киров: Вече ще привличаме и чуждестранни футболисти

"На няколко пъти споменахме, че ще има такава промяна, наблюдаваме както български, така и чуждестранни състезатели, така че, да, има промяна в тази политика". Това заяви на въпрос на БГНЕС наставникът на ЦСКА 1948 Николай Киров преди началото на зимната подготовка на тима.

Николай Киров.

Днес Киров и вратарят на тима Даниел Наумов говориха пред медиите преди заминаването за първия подготвителен лагер. "Заминаваме за първи лагер с 23-ма състезатели. Няма хора, които да са в лошо физическо състояние. Бил съм на няколко лагера на тази база, предпочетохме я най-вече заради качеството на терените, там е вторият етап от нашата подготовка, когато ще се наблегне на подобряване на технико-тактическите елементи, както и ще се изиграят пет контроли, които са много важни", каза Киров.

"Селекцията не е приключила, на етап преговори сме с още няколко състезатели. Има позиции, на които трябва да засилим конкуренцията. На няколко пъти споменахме, че ще има такава промяна, наблюдаваме както български, така и чуждестранни състезатели, така че, да, има промяна в тази политика. Не мисля, че точно моето идване е повлияло на това нещо, коментирахме доста това с ръководството. Преговаряме и с чуждестранни състезатели, разбира се, тяхната бройка няма да бъде голяма", допълни той.

На въпрос на БГНЕС относно съперниците за контроли, Киров отговори: "Съумяхме да направим добри контроли, със състави от полската Висша лига, украинската Висша лига, важно е на този етап да се изиграят стойностни контроли".

Даниел Наумов.

Даниел Наумов сподели, че идването на стража на Арда Иван Караджов в тима не го притеснява. "И досега имах добра конкуренция, аз винаги се фокусирам върху себе си, никой не може да ме притесни. Футболист на ЦСКА 1948 съм към момента. Имаше демотивиращ момент през лятото, когато клубът не ми позволи да поема в посока, която исках. Ще се опитам да направя така с представянето си, че да привлека оферти, които удовлетворяват исканията на клуба откъм трансферна сума".

Междувременно, "червените" обявиха и списъка с всички контролни срещи на тима през зимната подготовка. В тях личи двубоят с шампиона на Азербайджан Нефтчи Баку, срещу когото "армейците" се изправят на 24 януари в турския град Сиде.

Ето и всички контроли (часовете на голяма част от мачовете предстои да бъдат обявени допълнително):

20.01 - ЦСКА - Ямбол; 11:30 ч.; Градски стадион в Несебър

24.01 - ЦСКА - Нефтчи Баку (Азербайджан); Сиде, Турция

27.01 - ЦСКА - Стал Миелец (Полша); Алания, Турция

30.01 - ЦСКА - Ингулец (Украйна); Алания, Турция

02.02 - ЦСКА - Лапи (Косово); Алания, Турция

05.02 - ЦСКА - Миедж Легница (Полша); Алания, Турция

12.02 - ЦСКА - ЦСКА 1948 II; София. /БГНЕС