Никола Минчев: Ще има 121 депутати, бюджетът е по-важен от оставките

Актуализацията на бюджета е приоритет пред оставките на министрите. Няма да искаме вот на доверие, заяви пред Нова телевизия председателят на 47-ото Народно събрание Никола Минчев.

Според Минчев „Капитан Андреево” е един изключителен корупционен скандал, който се разкрива пред очите ни. Там става дума за много пари и със сигурност може да е една от причините да се търси някаква дестабилизация, подчерта той в коментар за причините, подтикнали „Има такъв народ” да напуснат коалицията и изтеглят министрите си.

Няма различна политика по отношение на Република Северна Македония, каза още Никола Минчев, след като Слави Трифонов посочи, че именно РСМ е една от причините да обяви коалицията за вредна.

Това е една теза, която се лансира, когато трябва изкуствено да се нагнетява напрежение, смята Минчев. Запитан кой ще застане на мястото на Теодора Генчовска във външно министерство, Минчев каза:

Да, Весела Чернева е външнополитическият съветник на премиера. Има качествата за външен министър, но не е обсъждана нейна кандидатура.

В заключение Минчев изрази надежда, че тази година предсрочни избори няма да има.

Още в рамките на този парламент ще имаме 121 депутати, които да стоят зад настоящето правителство и то да продължи своята работа, каза Минчев. /БГНЕС