Никола Гескиер отбеляза 10 години в Louis Vuitton с грандиозно шоу в Париж

Артистичният директор на Louis Vuitton Никола Гескиер представи своето десето юбилейно ревю пред верните си клиенти и почитатели в Cour Carree в Лувъра.


Футуристичната декорация, изградена около огромна метална сфера с мигащи светлини, е замислена от художника Филип Парено и холивудския продуцент Джеймс Чинлунд.

Наскоро Гескиер поднови договора си с Louis Vuitton за още пет години.

Всеки от 4000-те гости, включително 2000 служители на бранда, беше посрещнат с бележка, в която Гескиер припомня "огромната радост", която е изпитал преди 10 години. Няколко гости с дълбоки гардероби носеха части от тази първа колекция, които предизвикаха въздишки от изумление, съобщи "Гардиън".


В последния ден от седмицата на модата в Париж носталгията се носеше във въздуха.

В Louis Vuitton, а преди това и в Balenciaga, Гескиер създаде свой собствен отличителен моден език, който съчетава разкош и футуризъм, което изглежда толкова актуално сега, колкото и преди десетилетие.

Бродираните с метали сака с изрязани части на палтата допринесоха за изчистените силуети, в едно с плоски обувки, байкърски якета с яки, балансирани с поли. Сивите моливи бяха очарователни, роклите с пайети блестяха, а кожените ръкавици с внасяха доза неочакван ефект.


Имаше чанти, оформени като миниатюрни винтидж куфарчета, надраскани и вдлъбнати. Гескиер напомни на парижката мода, че макар никога да не е имал собствена марка, той е едно от имената, които са оформили съвременното облекло.

Миналата година Louis Vuitton стана първата марка, чиито продажби надхвърлиха 20 млрд. евро (17 млрд. паунда). /БГНЕС