Ник Кирьос спаси пет мачбола за полуфинал във Вашингтон

Ник Кирьос победи Франсис Тиафо с 6-7(5) 7-6(12) 6-2 в зрелище от четвъртфиналите на тенис турнсира във Вашингтон. Финалистът от Уимбълдън спаси пет мачбола в тайбрека на втората част по пътя към обрата.

Кирьос завърши с 32 аса, 69% вкаран първи сервис и 81% спечелени точки на първи начален удар – той така и не допусна пробив, макар да даде три шанса на съперника си да запише такъв.

Това бе втори мач за деня и за двамата, след като трябваше да довършат прекъснатите заради дъжда в четвъртък осминафинали. Кирьос доигра срещата с Опелка само за 14 минути, печелейки убедително втория сет с 6-2.

В следващия кръг му предстои сблъсък с изненадата на турнира – Микаел Имер. Шведът отстрани Себастиан Корда с 6-2 5-7 6-3, след като американецът постигна обрат над Григор Димитров по-рано през вечерта.

Поставеният под №1 Андрей Рубльов също се класира за полуфиналите. Руснакът победи Джефри Джон Улф с 6-2, 6-3. В първия сет той проби своя опонент на два пъти и затвори частта с гейм на нула. 24-годишният тенисист осъществи нови два пробива и във втория сет, за да се поздрави с успеха след 1 час и 20 минути игра. /БНЕС