Ник Болетиери си отиде от този свят на 91 години

Легендарният тенис треньор Ник Болетиери, който помогна за развитието на звезди от ранга на Андре Агаси, Мария Шарапова, Моника Селеш и Борис Бекер, е починал на 91-годишна възраст, съобщиха от Академия IMG в свое изявление.

Ник Болетиери.

Ник Болетиери, легендарният треньор по тенис и основател на Тенис Академия Ник Болетиери, която служи като основа за създаването на Академия IMG, си е отишъл от този свят“, се казва в съобщението. Болетиери страдаше от бъбречна инфекция, като преди две седмици дъщеря му – Анджелик Ан, разкри, че той е на смъртно легло.

Роден в Ню Йорк в семейство на италиански имигранти, Болетиери се захваща се треньорство в тениса, след като завършва право, и отваря тенис академия в Бредънтън, Флорида, през 1978 година. Гигантът за спортен мениджмънт IMG закупува академията девет години по-късно, но Болетиери продължава да ръководи тенис програмата й. Сестри Уилямс са сред други популярни играчи, които извличат полза от помощта на легендарния специалист, докато много академии следват неговия план.

Толкова много спомени, не съм сигурен от къде да започна. Никиии, така те наричах от дълго време. Благодаря ти за прекараното време с мен, знанията, отдадеността, експертното мнение, желанието да споделиш своите умения, личния интерес в това да си мой ментор и това, че ми даде най-добрата възможност да следвам мечтите си. Ти беше мечтател и пионер в нашия спорт, наистина уникален сам по себе си“, написа в Инстаграм бившият номер 2 в света Томи Хаас, който понастоящем е турнирен директор на Мастърса в Индиан Уелс. /БГНЕС