Нидерландия спечели група А, Сенегал надви Еквадор за второто място

Отборите на Нидерландия и Сенегал се класираха за осминафиналите на Световното първенство по футбол, след като спечелиха последните си мачове от група А на турнира. "Оранжевите" нанесоха трето поражение на домакина Катар след 2:0 на стадион "Ал Баит" в Ал Хор, докато Сенегал спечели ключовата битка с Еквадор с 2:1 и също продължава напред.

Нидерландия продължава без загуба на Мондиал 2022

В решаващия мач между Сенегал и Еквадор на стадион "Халифа Интернешънъл" в Ал Раян африканският тим беше по-амбициозен и решителен, като от самото начало търсеше повече гола. Опитите на Сенегал дадоха резултат в 44-та минута, когато Исмаила Сар реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него от страна на Пиеро Инкапи. След почивката южноамериканците натиснаха в търсене на изравнителен гол и стигнаха до такъв в 68-та минута, когато Мойсес Кайседо бе на точната позиция след центриране от корнер и се разписа от непосредствена близост след асистенция на Феликс Торес. Две минути по-късно при подобна ситуация в другото наказателното поле капитанът на Сенегал Калиду Кулибали вкара решаващия гол с прецизно воле.

До края еквадорците нямаха сили да отвърнат и в крайна сметка отпаднаха от Световното първенство, въпреки че взеха четири точки в първите си два мача. В другия мач Нидерландия победи Катар с 2:0 след голове на Коди Гакпо през първото полувреме и Френки де Йонг през второто.

Така "лалетата" завършват на първо място в група А със седем точки, преди Сенегал с шест, Еквадор с четири и Катар без нито една точка. За Нидерландия предстои осминафинален сблъсък с втория от група В, като мачът ще се играе в събота, 3-ти декември, от 17:00 часа българско време. На следващия ден от 21:00 часа Сенегал ще премери сили с победителя в група В. /БГНЕС

Категории: