Нидерландия и Еквадор поделиха точките след атрактивна битка

Отборите на Нидерландия и Еквадор направиха равенство 1:1 в мач от група А на Световното първенство по футбол в Катар. На стадион "Халифа Интернешънъл" в Доха двата тима направиха атрактивен двубой с разменено преимущество и в крайна сметка поделиха точките.

"Оранжевите" започнаха по-силно срещата и поведоха в резултата още в 6-та минута, когато новата звезда на тима Коди Гакпо се разписа със силен изстрел от границата на наказателното поле. В следващите минути възпитаниците на Луис ван Гаал продължиха да доминират, но постепенно еквадорците изравниха играта и започнаха да търсят изравнителен гол. В добавеното време на първата част Первис Еступинян възстанови равенството с далечен удар, но попадението бе отменено след много спорно решение за засада.

Южноамериканците продължиха да натискат след почивката и заслужено изравниха в 49-та минута, когато капитанът на тима Енер Валенсия вкара от непосредствена близост при добавка, след като вратарят на Нидерландия Андрис Ноперт отрази силен удар. Малко след това Еквадор бе близо до пълен обрат, но напречната греда спаси Ноперт. В заключителните минути двата тима бяха по-предпазливи и до нови голове не се стигна.

По този начин Нидерландия и Еквадор делят първото място в групата с 4 точки и еднаква голова разлика (3-1). На трета позиция е Сенегал с три точки, а домакинът Катар няма точки и вече загуби шансове да се бори за излизане от групата. Енер Валенсия пък поведе в класирането при голмайсторите с 3 гола.

В последните мачове в групата Нидерландия среща Катар във вторник, 29-ти ноември, от 17:00 часа, а по същото време Еквадор играе със Сенегал. /БГНЕС