Нидерландия и Англия излизат за втори победи в Катар

Още четири мача предстоят от програмата на 22-то Световно първенство по футбол в Катар днес, 25 ноември. В 12:00 часа българско време Уелс се изправя срещу Иран в среща от група В. Три часа по-късно домакините от Катар играят със Сенегал в група А. От 18 часа Нидерландия излиза срещу Еквадор, а вечерта Англия има за съперник САЩ.

Букайо Сака (л) и Джуд Белингам (д).

„Трите лъва“ се изправят срещу американците в търсене на втори пореден успех на Мондиала, след като в откриващия си мач разбиха Иран с 6:2. Възпитаниците на Гарет Саутгейт не бяха тествани срещу азиатците, но се очаква да имат по-трудно предизвикателство в лицето на „янките“, които започнаха с равенство 1:1 срещу Уелс. Добрата новина за полуфиналистите от Световното в Русия преди четири години е, че Хари Кейн е на линия за днешния двубой, след като получи удар в глезена срещу Иран. Играчите на Карлош Кейрош ще търсят първи точки на свой ред срещу Гарет Бейл и компания в ранния двубой в петък.

В група А, домакините от Катар излизат срещу Сенегал. И двата състава започнаха с идентични загуби първенството – с по 0:2, съответно от Еквадор и Нидерландия. Втора последователна грешка ще означава и почти сигурно отпадане от борбата за място в елиминациите. Нидерландия и Еквадор излизат в сблъсък на лидерите в групата. „Лалетата“ вероятно ще започнат с Мемфис Депай като титуляр – нещо, за което намекна селекционерът Луис ван Гаал на вчерашната си пресконференция. За южноамериканците Енер Валенсия, който вкара и двете попадения при успеха над Катар, е под въпрос след получен удар в откриващия мач.

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал.

В последните мачове от група А във вторник Нидерландия играе с Катар, докато Еквадор се изправя срещу Сенегал. В група В пък Англия излиза срещу Уелс, а САЩ ще има за съперник Иран.

Пълна програма за мачовете от Мондиал 2022 днес:

Група В

12:00, Уелс – Иран

Група А

15:00, Катар – Сенегал

18:00, Нидерландия – Еквадор

Група В

21:00, Англия – САЩ. /БГНЕС