Неймар със съмнения за контузия преди Копа Америка

Отборът на Бразилия получи неприятен удар преди старта на Копа Америка, след като Неймар напусна терена, накуцвайки по време на тренировка с травма на лявото коляно. Инцидентът стана само ден, след като Бразилската футболна конфедерация потвърди, че нападателят на ПСЖ няма да бъде повече капитан на „Селесао“, а лентата отива при съотборника му в редиците на парижани Дани Алвес.

Неймар напусна незабавно терена, накуцвайки, като проблемът е в лявото коляно.

27-годишният Неймар се контузи при опит за удар, при който бе пазен от друг от съотборниците си в ПСЖ – защитникът Тиаго Силва. Бразилия търси първи голям трофей, след като завоюва Копа Америка през 2007 и се изправя пред още по-голямо предизвикателство под формата на домакинство – първото за кариоките от 1989. Тимът попадна в една група заедно с отборите на Венецуела, Перу и Боливия, срещу който ще се изправи в откриващия си мач от надпреварата на 14 юни в Сао Пауло. Преди това бразилците излизат срещу Катар и Хондурас в приятелски срещи.

Травмата отбеляза трудни 48 часа за Неймар, който според информациите загуби капитанската лента на „Селесао“ поради дисциплинарни причини. Бившият футболист на Барселона бе наказан за три мача от френските футболни власти по-рано този месец, след като удари фен след загубата на ПСЖ от Рен във финала за Купата на Франция. /БГНЕС