Невероятната Микаела Шифрин с четвърта световна титла в слалома

Микаела Шифрин написа история в ските, след като спечели златен медал в слалома за четвърти пореден път. Американката записа общо време от 1:57.05 в двата манша, като единствена слезе под 1 минута при второто си спускане по пистата. Така тя печели трети медал от Световния шампионат в Оре и второ злато след победата си в супергигантския слалом. Шифрин се изравни с Тед Лигети по спечелен брой медали от Световен шампионат - седем, а единствената американка, която има повече е Линдзи Вон с осем.

Домакините най-после имаха повод за радост, след като Анна Свен-Ларсон донесе първия медал за Швеция от първенството. Тя завърши само на 11 стотни зад Уенди Холденер в първия манш и даде отново второ най-добро време и във втория, но този път зад Шифрин. С изоставане от +0.58 тя в крайна сметка се окичи със среброто.

На третото място в днешния ден остана Петра Влъхова от Словакия, за която това е втори медал след златото в гигантския слалом. Словачката бе пета след първи манш, но кара великолепно и прогресира с две места в крайното подреждане. Нейното изоставане от победителката е малко повече от секунда.

Лидерката след първия манш и носителка на два златни медала от Оре Уенди Холденер (Швейцария) не издържа на напрежението и допусна голяма грешка, която я срина до 17-та позиция. /БГНЕС