Невена Зартова: Кръгът на влияние на "Осемте джуджета" е не по-малък от този на Нотариуса

Мартин Божанов е контактувал със съдии и прокурори на всички нива. Нотариуса е имал изключително много контакти в съдебната система. Аз лично разбрах след неговото убийство.


Това каза районният прокурор на София в оставка Невена Зартова. Пред бТВ тази сутрин Зартова отново повтори твърдението си, че за пръв път е чула за Нотариуса след разкритията на Антикорпуционния фонд от 2021 година и не отрече, че поддържа дългогодишни приятелски отношения с адвокат Велимир Атанасов, сочен като сътрудник на Нотариуса.

Според Зартова кръга на влияние на „Осемте джуджета“ на Петьо Петров-Еврото е не по-малък от този на Мартин Божанов-Нотариуса.

В районна прокуратура се водеше дело срещу Пепи Евровото и му беше подигнато обвинение миналото лято. Софийска градска прокуратура се произнесе по делото като го прекрати, припомни Зартова.


Тя каза, че 99% от магистратите в районна прокуратура и градски съд са посещавали „Осемте джуджета“, за частния клуб “SS”не можа да каже.

Чувала съм от колеги, че са снимани в заведението на Еврото. Аз не съм посещавала това заведение на втория етаж, така че мои снимки няма. Сигурна съм, че разследването на "Седемте джуджета" трябва да продължи, така както и кръга около Нотариуса, каза още районният прокурор на София в оставка. /БГНЕС