Неймар: Не спах и плаках цяла нощ след контузията

"Бях много уплашен. Започнах сезона добре и контузията беше голям шок за мен. Онзи ден не спах цяла нощ и плаках, семейството ми знае за това. Лечението даде резултат. По 11 часа на ден, правейки физиотерапия до 5, 6 часа сутринта. Цялата тази жертва си заслужаваше, получи се, както гои исках", обяви звездата на Бразилия Неймар след завръщането си на терена в 1/8-финала с Южна Корея. Тимът му спечели с 4:1, а нападателят бе избран за играч на мача.

"Мечтаем за финал, трябва да вървим стъпка по стъпка, има още три мача. Подготвени сме добре и фокусирани върху титлата", каза футболистът на ПСЖ .

Нападателят засегна и темата със здравословното състояние на Краля на футбола Пеле, който е в болница в Сао Пауло. “Трудно е да се говори за това, през което преминава. Надявам се на най-доброто за него. Дано да се чувства по-добре и да се възстанови възможно най-скоро. Надявам се, че се е насладил на победата и почитта, която му отдадохме в края”, завърши Неймар.

С гола си от дузпа срещу Южна Корея, той се изравни с две от иконите на бразилския футбол. Едната е именно Пеле, а другата - Роналдо.

Звездата на ПСЖ се превърна в едва третия бразилец, който е отбелязвал гол на три различни световни първенства. Неймар се разписа 4 пъти на Мондиал 2014 в Бразилия, след което добави още 2 попадения на сметката си в Русия през 2018 г.

Попадението срещу корейците беше първо за Неймар на Световното в Катар, който пропусна предишните два мача на “селесао” заради контузия. /БГНЕС